Toulouse

Vanaf onze villa ‘Coty’ is het een uurtje rijden naar deze mooie, bruisende studentenstad aan de Garonne die haar authentieke karakter grotendeels heeft kunnen bewaren. Langs de brede Garonne-rivier werden wandelpaden aangelegd waar u van de stadsdrukte kunt bekomen. 

In de 15e eeuw bloeide de stad op door de verkoop van pastel, een soort roze bakstenen. Bijna het gehele stadscentrum werd in deze baksteen opgetrokken waardoor Toulouse ook de bijnaam ‘La ville rose’ heeft gekregen.

Het stadscentrum heeft vele smalle straatjes met leuke winkeltjes en daartussen pleintjes met fonteinen die verfrissing bieden tijdens de warme zomerdagen. Rond etenstijd veranderen de pleintjes in wervelende terrassen waar volop leven en gezelligheid is.

Bezienswaardigheden in Toulouse

Toulouse is de stad van de voetgangers; vele straten zijn autovrij en de bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar waardoor de stad gemakkelijk te voet te verkennen is.
De imposante basiliek Saint-Serin is de grootste romaanse kerk ter wereld en is ook aan de binnenkant indrukwekkend. Op de Place Saint Sernin is er elke dag van de week markt.

Er is onder andere een sierlijke kloostergang en een binnentuin aanwezig.

Niet te missen is ook de Place du Capitole; een indrukwekkend plein met aan de ene zijde het Capitole (een gebouw van maar liefst 124 meter lang dat het stadhuis en theater bevat) en aan de andere zijde van het plein een verscheidenheid aan terrasjes.  Om moderne kunst te bezichtigen steekt u de Garonne over naar het Musée des Abattoirs op de linkeroever.

Een stad geschikt voor winkelliefhebbers, een stad voor cultuurliefhebbers en voor hen die gewoon willen genieten van een dagje uit.