Omgeving Villa de Mas

Wilt u weten waar de wijn die u bij Villa De Mas drinkt vandaan komt? Niet ver van huis vindt u de oorsprong van deze wijn bij Chateaux de Lacroux. De broers Derrieux produceren typische regionale wijnen, waarbij de meest vernieuwde technieken worden gebruikt. Zij beheren de wijngaard met grootse passie en vertellen u hier graag over. 

Wilt u meer te weten komen over de herkomst van de wijn en in wat voor wijnstreek u zich bevindt, dan voorzien de broers Derrieux u niet alleen van een heerlijk dagje uit, maar ook van een heerlijke wijnproeverij.
Voor meer informatie: www.chateaudelacroux.com

Cestayrols is omgegeven door wijngaarden en wijnaanbieders. Zo arriveert u een stukje verderop midden in hét wijngebied van het zuidwesten van Frankrijk. Gaillac is het wijngebied in het zuid/westen van Frankrijk en ligt op zo’n 15 minuten verwijderd van Cestayrols. De wijngaarden van Gaillac liggen aan de beide zijden van de rivier de Tarn. Het gebied is ruim 1.500 hectare groot en kent een grote verscheidenheid aan druivensoorten. In Gaillac worden zowel rode, witte en rosé wijnen gebotteld. Hiervoor gebruikt men vooral inheemse druiven zoals Duras, Braucol en Mauzac.

De wijngaarden van Gaillac behoren tot de oudste van Frankrijk; ze werden reeds in de 1e eeuw V.C. door de Romeinen aangeplant. Volgens sommige archeologen kenden de plaatselijke bewoners de wijndruif reeds voor de komst van de Romeinen: de ‘ vitis vinifera silvestris’  een soort oerdruif, was reeds in de oertijden te vinden in het Grésignebos. Een aantal vondsten (een hoop druivenpitten, resten van grote kruiken etc.) wijzen op een vroegere wijnproductie. Maar de Romeinse kolonisten hebben in de ‘ Provincia Romana’ zeker de productie opgedreven, en de wijnhandel geïntroduceerd.

Het ‘Maison des Vins” van Gaillac ligt aan de oevers van rivier de Tarn, in Saint-Michel Abbey. Hier kunt u in een idyllische en rustige omgeving ontdekken hoe de geschiedenis, de kunst van het leven en saamhorigheid worden gecombineerd. Elke dag heten Florence en Caroline u van harte welkom in hun wijnkelder om hun passie van dit wijngebied met u te delen. Zij tonen een uitgebreide vitrine met meer dan 100 verschillende wijnen en laten u een grote selectie van wijnen uit het Gaillac gebied proeven.

Voor meer informatie: www.vins-gaillac.com/en/maison-des-vins

Tip

Erg leuk om eens mee te maken is het “ Fête des Vins” dat op 9 en 10 augustus plaatsvindt in het hart van Parc de Foucaud in Gaillac. Dit wijnfestival biedt u een unieke en originele ervaring waar u wordt ondergedompeld in verschillende werelden én met een verscheidenheid aan wijnen en wijnproeverijen.

Geniet van een aperitief in de schaduw van de 100 jaar oude bomen, een aangename lunch in het zonovergoten park of de muziekklanken van muziek uit de regio.

Bovendien bieden wijnboeren er een breed scala aan activiteiten voor zovel kinderen- als volwassenen. Zo vinden er smaakworkshops en concerten plaats en wordt het festival afgesloten met een spetterende vuurwerkshow!
Voor meer informatie: www.vins-gaillac.com/en/fete-des-vins

chateaux lacroux

De broers Derrieux