Omgeving Casa La Volontà

Wilt u meer zien van het prachtige Toscane? Dan hoeft u niet ver te reizen om omgeven te worden door prachtige vergezichten en historische monumenten. Het charmante dorp op de heuvel genaamd San Galgano bevindt zich op zo’n 15 kilometer afstand van onze villa Casa La Volontà.

Abdij

In deze weelderige vallei liggen de adembenemende ruïnes van de San Galgano Abdij. Dit middeleeuws, cisterciënzers klooster trekt vele bezoekers vanwege de prachtig ontworpen Romaanse muren en pilaren.

Deze 13e-eeuwse Abdij heeft een surrealistische uitstraling; met een dak dat ontbreekt en een vloer van gras lijkt het in perfecte harmonie met de natuur. Vele bezoekers getuigen van het vredige gevoel dat zij hebben ervaren terwijl zij rond het gebouw liepen.

Kapel

Vanaf de San Galgano Adbij, op ongeveer 10 minuten loopafstand, kunt u de Montesiepi heuvel op lopen en vindt u een kleine, ronde kapel. Hier ligt één van de meest mysterieuze relikwieën van Toscane, namelijk ‘Het Zwaard van San Galgano’. In de kapel steekt een groot stuk rots uit de betegelde vloer. In dit stuk rots vindt u het zwaard dat wordt gedateerd tot 1170. Van het zwaard zelf is alleen het handvat en een klein stukje van de kling zichtbaar en geeft zo een kruisvormig figuur. Honderdduizenden toeristen hebben al een bezoek gebracht aan dit zeer vreemd geplaatste zwaard. Ook voor archeologen blijft de hoe, wat en waarom van dit zwaard in de steen een raadsel

Legende

Een populaire legende rondom het zwaard verteld ons van een jonge ridder genaamd Galgano die werd geboren in 1147, en vlakbij de stad Siena woonde. Op een nacht kreeg hij bezoek van de aartsengel Michael die hem naar Montesiepi bracht waar hij door de twaalf apostelen werd opgewacht voor een ronde kapel. De apostelen verzochten hem om zijn pad te veranderen en zijn leven aan God te wijden, maar de jonge Galgona had twijfels. Zijn argument was dat zijn leven zo drastisch veranderen net zo moeilijk zou zijn als zijn zwaard in een rots krijgen. Om dit te bewijzen sloeg hij met zijn zwaard verticaal in op een steen en verwachtte dat het zwaard zou breken.

Maar, tot zijn verbijstering, ging het zwaard moeiteloos in de steen. Vanaf die dag brak Galgano met zijn leven als ridder en werd monnik. Hij leefde op de heuvel van Montesiepi met enkel wilde dieren als gezelschap.

Dit spannende verhaal verheerlijkt het mysterie van ‘Het Zwaard van San Galgano’ en maakt het tot een betoverende legende. Wat er ook gebeurd is, de ruïnes van de Abdij in combinatie met het raadsel rondom het zwaard zal toeristen altijd blijven aanspreken. Het is dan ook zeker de moeite waard om een dag uit te trekken en de geheimen van deze mooie plek te ontdekken!

san galgano sunflowers

San Galgano Abdij

abbazia san galgano

Kapel

abbazia di san galgano

Het Zwaard van San Galgano