Omgeving Casa La Volontà

Fietsen en Mountainbiken

Bij ‘Bikehotel Prategiano’, zo’n 15 kilometer verderop, kunt u begeleid of met uw eigen GPS terecht voor diverse fietstochten in deze prachtige omgeving.

Bij dit hotel kunt u genieten van fietsroutes over de heuvels van Maremma Toscane tot aan de kust, of langs een van de nabij gelegen steden: Siena, San Gimignano of Volterra. De omgeving van het ‘Bikehotel Prategiano’ wordt beschouwd als een paradijs voor fietsers en mountainbikers. Welk punt op het kompas u ook kiest, altijd zult u prachtige uitzichten tegenkomen, maar ook: uitdagende beklimmingen en spannende afdalingen, stille wegen en smalle paadjes. 

Het internationale serviceteam staat u ter beschikking om een route te vinden die aan al uw wensen voldoet. Het is aan te raden een eigen GPS systeem mee te nemen. U kunt hier namelijk verschillende routes direct downloaden van de computer van het Prategiano bikehotel.

Zij bieden u de volgende diensten:

  • Gedetailleerde plattegronden en route voorstellen
  • Gratis downloads van routes op uw GPS
  • Afsluitbare stalling, met voorzieningen voor onderhoud en kleine reparaties
  • Nood service (pick-up met de hotel minibus als de situatie zich voordient)
  • Transfers met de hotel minibus (ook met trailer), zodat u uw trip kunt starten/eindigen bij het hotel vandaan
  • Mogelijkheid om MTB te huren
  • Optionele picknick lunch in het Toscaanse landschap
  • Mogelijkheid om zelf de benodigdheden voor een picknick lunch mee te nemen 

Voor meer informatie en routes: www.hotel-prategiano.com  

Wandelen

Een onaangetast landschap doorkruist met kilometers aan duidelijk aangegeven wandelpaadjes; het is duidelijk dat er in deze omgeving nog genoeg te ontdekken is.

De meeste aangegeven routes volgen makkelijk de te bewandelen paden. Sommigen gaan over gravel, sommigen door dikke begroeiing en weer andere door velden zonder echte paden.

Bij interesse voor een wandeltocht raden wij u dan ook aan om waterdichte wandelschoenen te dragen in het geval dat u tijdens uw toch een beekje moet oversteken. 

Een aantal voorbeelden van routes die u zou kunnen volgen: 

Trekking "Le Roste": 7 km, hoogteverschil 400 meter heuvelaf, ongeveer 3 uur durend, hoogste wandelpunt: 750m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Op deze unieke route wandelt u heuvelaf over paden gebruikt door lokale mijnwerkers in voorbijgegane eeuwen. Wandelend door ongecultiveerde velden en bossen vol met eiken en kastanjebomen, komt u uiteindelijk bij een mijn die niet meer wordt ontgonnen. Een bijzonder gevormd landschap zoals u het nergens anders tegenkomt: de rode kliffen van Le Roste. Deze afgronden zijn ontstaan door de koper die tijdens de 19e eeuw werd vervaardigt. De koperrijke rotsen die werden weggehouwen uit de mijnen werden hier gestort. Via een elektrochemisch proces werd het koper uit de overige mineralen gewassen. Na vele jaren van regen en wind zijn deze resten omgevormd tot een bijzonder gezicht.

Trekking "Le Cornate & Poggio Mutti": start bij Gerfalco, lengte 8 km, hoogteverschil 500 meter, ongeveer 3 uur, hoogste punt: 1060m, moeilijkheidsgraad: gemiddeld. 

Na een bezoek aan het pittoreske middeleeuwse dorpje Gerfalco loopt u over een smal paadje langs de rand van de “Cornate.” Vroeger waren de berghellingen nog bewoond en werden de velden onderhouden, maar over de jaren hebben flora en fauna het landschap terug geclaimd en is er een nieuwe ecologische balans tot stand gekomen. Tijdens het grootste gedeelte van uw trip heeft u een mooi uitzicht over de kust en het eiland Elba. U zult de beroemde marmer groeve passeren waar het marmer voor de kathedraal van Siena vandaan komt. Na een aantal uur te hebben gewandeld kunt u deelnemen aan het 3-gangen picknick lunch (samen met de ruiters), dichtbij de ruïnes van de 12e-eeuwse zilvermijn.

In de middag kunt u ervoor kiezen om de “Poggio Mutti” te beklimmen, waar u vele ingangen zult vinden naar de voormalige mijngangen en natuurlijke grotten verscholen achter de dikke bosjes. Zelfs de Etrusken kwamen hier om mineralen te delven. Het bewijs hiervan heeft zich vermengd met de bewerkingen door andere volken.

Voor meer informatie: www.hotel-prategiano.com

Paardrijden

Al meer dan 40 jaar biedt het Hotel Prategiano de mogelijkheid tot paardrijden in een van de mooiste en natuurrijke regio's van Maremma Toscane. Hotel Prategiano heet ruiters van alle verschillende ervaringsniveaus van harte welkom. Ervaren ruiters kunnen kiezen uit trips van een hele of halve dag. Beginnende ruiters raden wij rijlessen en eenvoudige buitenritten in de "maneggio" aan. Eenmaal in het zadel kunt u met plezier de lokale natuur bijzonder intensief beleven.

“Een fantastische ervaring met betrouwbare paarden, geweldige routes en spectaculaire uitzichten!”

Voor meer informatie: www.hotel-prategiano.com

bici radfahren cycling

Fietsen

hiking trekking wandern

Wandelen

horse riding cavallo reiten

Paardrijden