Omgeving Casa La Volontà

Italië is het wijnland bij uitstek. Zo hebben Archeologen bewijzen gevonden dat er in de 9e en 10e eeuw voor Christus al Italiaanse wijn werd gemaakt door de Etrusken, die zich gevestigd hadden aan de kust van het latere Toscana en Lazio.

De kennis van de vitis vinifera, de wijndruif en de wijnbouw bestond dus al voor de komst van de Grieken, maar zij hebben hier vooral nieuwe wijnstokvariëteiten geïntroduceerd. Ze noemden Italië overigens Oenotria, letterlijk vertaald: wijnland.

Als wijnland bij uitstek, raden wij u aan een dag uit te trekken om meer over dit wijnland te weten te komen. De mogelijkheden hiervoor zijn - vooral in Siena – talrijk aanwezig.

Wij kunnen u een erg enthousiaste vrouwelijke gids aanraden die de Engelse, Duitse en Franse taal uitstekend beheerst en de titel ‘professioneel sommelier‘ achter haar naam heeft staan. Haar naam is Donatella; een vrouw die vol enthousiasme kan vertellen over haar geboorteplaats Siena, de omliggende historische dorpen, kastelen en natuurlijk, de wijnen.

Heeft u overigens meer interesse in een pizza & wine tour, een cooking class of een organic food tour?  Donatella heeft verschillende tours in haar assortiment en neemt u graag mee naar het echte Toscaanse leven, bewust buiten de toeristische trekpleisters om.
Voor meer informatie: www.winetourintuscany.com