Omgeving Chateau Coty

Het is wellicht mogelijk om dichterbij uw villa een wijnproeverij bij te wonen. Wilt u zich echter middenin het hart van de wijnstreek bevinden, breng dan een bezoek aan een van de vele wijnlandgoederen in de omgeving van Cahors, allen ongeveer een uurtje rijden van uw villa.

Tijdens de 1e eeuw stimuleren de komst van de Romeinse legers in de Quercy en de oprichting van de stad Divona Cadurcorum de aanleg van een wijngebied. Vanaf de 12e eeuw worden de wijnen uit Cahors, erg geliefd in Engeland, massaal naar de haven van Bordeaux geëxporteerd en naar het noorden van Europa.

Vanaf deze periode worden de wijnen uit Cahors steeds meer bekend, en in de eeuwen erna zetten de wijnen van Cahors voet in Amerika, Duitsland, Nederland en vooral in Rusland, waar de wijn door de tsaren bij plechtigheden en door de Orthodoxe kerk als miswijn werd gebruikt. 

Vandaag de dag krijgt de wijnstreek van Cahors steeds meer internationale bekendheid, vooral dankzij de bekende druifsoort: de Malbec.

Meer dan zestig wijnbouwers zetten zich in om u in een bijzondere omgeving te verwelkomen, om zo hun passie voor de wijnbouw met u te delen en u hun wijnen op aangename wijze te laten proeven.

In- en nabij Cahors treft u verschillende wijnlandgoederen voor rondleidingen- en proeverijen.

Iedere wijnboer heeft er overigens voor gekozen om de richtlijnen van het netwerk ‘De Lot’ na te leven, die de basis vormen voor de kwaliteit van hun aangeboden diensten. Welk wijnlandgoed u ook bezoekt, allen voldoen aan onderstaande punten waardoor kwaliteit gegarandeerd is. 

  • Het vermelden dat hij deel uitmaakt van het netwerk,
  • een goede toegankelijkheid,
  • de aanwezigheid van een parkeerplaats,
  • het naleven van openingstijden en periodes,
  • uitstekende omstandigheden voor rondleidingen en proeverijen,
  • het vermelden van de prijzen,
  • het beschikbaar stellen van toeristische informatie.

Voor meer informatie over deze wijndomeinen, klikt u op onderstaande link.
http://www.vakantie-cahors.nl/ontdekken/wijn-en-gastronomie/wijnlandgoederen